FOTOTÄVLINGEN ”FOTOGRAFERA DITT LINDESBERG”

Fototävlingen är en vidareutveckling av Månadens Bild som arrangerats av Lindesbergs Fotoklubb under många år – nu med flera medarrangörer. Tillsammans vill medarrangörerna bidra till 1) att bredda och öka intresset för fotografering genom att bjuda in alla fotointresserade att ta bilder av sitt Lindesberg på olika teman, 2) att sprida kännedom om platsvarumärket ”Lindesberg – Bergslagens själ” och sätta fokus på de ord som vi vill att omvärlden ska förknippa med Lindesbergs kommun. Läs mer här eller på LindeKulturs hemsida.

Teman för fototävlingen Fotografera Ditt Lindesberg

Vad är det bästa med Lindesberg – en vidsträckt kommun från Kloten i norr till Fellingsbro i söder? Fånga Ditt Lindesberg på bild och skicka in ditt tävlingsbidrag senast 9 maj för att delta i femte omgången av Fotografera Ditt Lindesberg – en fototävling för alla fotointresserade.
Det övergripande temat för fototävlingen Fotografera Ditt Lindesberg är kommunens platsvarumärke Bergslagens själ – under de första omgångarna (januari, februari, mars och april) med olika ledord ur kommunens platsvarumärke. I den femte omgången (maj månad) är temat lite mer fritt tolkande av ”Fotografera Ditt Lindesberg”. Vad betyder Lindesbergs kommun för dig? Och hur vill du fånga kommunens själ i en bild?

·        Januari: Glöd & Eld
Skicka in ditt tävlingsbidrag vecka 53-1-2 (28 dec-17 jan)

·      Februari: Kraft & Driv
Skicka in ditt tävlingsbidrag vecka 4-5-6 (25 jan-14 feb)

·       Mars: Energi & ljus
Skicka in ditt tävlingsbidrag vecka 8-9-10 (22 feb-14 mars)

·        APRIL: Sol & värme
Skicka in ditt tävlingsbidrag vecka 12-13-14 (22 mars-11 april)

·        MAJ: Fotografera Ditt Lindesberg
Skicka in ditt tävlingsbidrag vecka 16-21 (19 april-31 maj)

Tävlingsregler och förutsättningar för deltagande

Deltagare: Tävlingen är öppen för alla fotointresserade – såväl amatörer som proffs, liksom boende i eller utanför Lindesbergs kommun (observera att det inte utgår några ersättningar eller priser – äran och publicering med fotografens namn är belöningen…)

Bildmotiv: Tävlingen är öppen för alla typer av bildmotiv som tolkar månadens tema – nytagna eller gamla och oavsett var de tagits. Men det är ju onekligen ett plus vid juryns bedömning om bilden på något sätt kan kopplas till Lindesbergs kommun.

Tävlingsbidrag: Tävlingsbidraget måste vara digitalt och laddas upp längre ner här enligt de instruktioner för uppladdning av bilden och tekniska krav på bilden som kommer att finnas där. Högst ett tävlingsbidrag per deltagare och månads-tema.

Upphovsrätt: Deltagande fotografer godkänner att tävlingsbidrag får publiceras på LindeKultur och i andra media utan ersättning i samband med artiklar och inslag om tävlingen. För övriga publiceringsändamål utanför tävlingen har deltagande fotografer sedvanlig upphovsrätt till sina tävlingsbidrag.

Juridiska krav: Vid fotografering och publicering av bilder med identifierbara personer gäller lagen om hantering av personuppgifter (GDPR), lagen om kränkande fotografering och lagen om olaga integritetsintrång. För deltagande med sådant tävlingsbidrag krävs dokumenterat samtycke från de personer som fotograferats. Läs mer om laglig och olaglig fotografering.

Så här går tävlingen till

”FOTOGRAFERA DITT LINDESBERG” är en fototävling som genomförs i fyra steg under varje månad, initialt januari-maj 2021:

Steg 1: Alla fotointresserade inbjuds att skicka in sitt tävlingsbidrag genom uppladdarlänken längre ner på sidan.

Steg 2: En jury med representanter för alla medarrangörer (Fotoklubben, Konstföreningen, Kulturenheten, Kulturskolan och ELON Bild & Ljud) väljer ut de tio bästa bilderna bland alla inskickade tävlingsbidrag som går till månadens final.

Steg 3: De tio bästa bilderna publiceras på LindeKultur med inbjudan till alla intresserade att rösta fram månadens bästa bild via ett digitalt formulär.

Steg 4: När allmänhetens omröstning är klar utses Månadens Bild och vinnaren presenteras på LindeKultur.

För att skicka in en bild för det aktuella maj temat ”Fotografera Ditt Lindesberg”:

  1. klicka på ”Bläddra/Välj fil” för att välja din bildfil.
  2. ange ditt Namn, Mailadress och Telefonnummer i avsedd ruta.
  3. klicka på ”Ladda upp din bild…”
  4. när bilden är uppladdad visas texten: ”Din bild är uppladdad och väntar på granskning”. Den ska godkännas av tävlingens moderator – detta för att opassande bilder inte ska visas på vår webb. DET KAN DRÖJA NÅGON DAG.
DELTAGANDE BILDER MÅSTE VARA UPPLADDADE SENAST 31:a MAJ!

LYCKA TILL!


Ange Namn, Mailadress och Telefonnummer- uppgifterna visas inte offentligt.