Banansmyg och violett sabelvinge sågs på klubbmöte

april_2016

Månadens bild april – Kris. Foto: Kjell Gustafsson

Det blev en kavalkad av exotiska fåglar när Johan Månsson visade bilder från en resa till Costa Rica som han gjort tillsammans med sin fru. Violett sabelvinge, mexikansk tigerhäger, eldstrupekolibri, kopparhuvudsmaragd, banansmyg och eldnäbbsaracari är några av alla de olika arter som Johan lyckats fånga på bild. Numera är praktiskt taget alla världens fåglar försedda med svenska namn, berättade Johan. Det ena mer poetiskt än det andra.

Vi fick en fin reseberättelse i ord och bild till ett av världens artrikaste länder. Fina bilder, kunnigt kommenterade av en riktig fågelexpert. Tack Johan.

Månadens bild under temat ”Kris” vanns av Kjell Gustafsson med bilden ovan. 28 bilder deltog och 14 fick röster. Imponerade spridning vilket tyder på bra kvalitet och trogenhet till temat. Nästa månadstävling har temat ”Selfie” och redovisas på första höstmötet.