Arbetskväll med mobiler och fjällbilder

Foto: Henry Fredriksson

Foto: Henry Fredriksson

Det blev en kväll med mobilen i handen för det tiotal deltagare som deltog i LFK:s ”arbetsmöte” på torsdagskvällen. Det gavs tips om mobilkamerans inställningar och olika möjligheter vid fotografering. Som exempel kan nämnas att ha guidelinjer synliga vid fotografering för att underlätta komposition av bilden enligt 3-delsregeln, och att undvika att använda digital zoom. Därtill om efterbehandling av bilderna i olika appar – dels de som är inbyggda i luren såväl som fristående t.ex. PS Express, där gratisversionen räcker långt. Även Lightroom för smartphones nämndes. 
Några andra appar som kan vara bra att ha för fotografer visades, som t.ex. Light track.
Presentationen hölls av Rolf Karlsson.

Henry Fredriksson visade bilder fotograferade i dimma, dis, snöfall och i vintriga fjällmiljöer. Alla tagna i svårt ljus som Henry hanterat mycket väl. Vi var alla ense om de skulle passa i kommande Vinterspårprogram. 

En del prylar hade tagits med till vår loppis, och några bytte ägare.

/Rolf K