Birgitta Larsson tog Månadens Bild på temat Sol & Värme

Birgitta Larssons bild från en solig och varm promenad runt Lindessjön (nummer 5) fick flest röster från allmänheten i fototävlingen Fotografera Ditt Lindesberg och är därmed Månadens Bild i april på temat Sol & Värme. Därmed har Birgitta Larsson vunnit två av månadstävlingarna!

Temat för månadstävlingen i april var Sol & Värme – två av ledorden i kommunens platsvarumärke ”Lindesberg – Bergslagens själ”. Vinnaren av Månadens Bild belönas av Besök Linde AB med ett presentkort för två personer på Lindesbergs Bio. Tanken var att dela ut priserna till alla vinnare 20 maj på Lindesbergs Bio (Folkets Hus) – men på grund av pandemi-läget kommer Lindesbergs kommun och de kommunala bolagen att bjuda in till festlig fotofinal vid senare tillfälle.

Månadens Bild: April 2021:

Birgitta Larsson (Lindesberg): ”Jag tar alla mina bilder med min Samsung 8 mobilkamera. Jag tycker det är roligt att försöka få till en bra bild och kan inte låta bli att leta efter lämpliga motiv. Oftast blir det naturbilder vid promenader eller resor som jag fotar. Den här bilden tog jag en solig och varm dag förra sommaren när jag tog en promenad runt Lindessjön tillsammans med två av mina döttrar och mitt barnbarn. Bilden är tagen vid södra delen av sjön där vår fina stad ligger som en fond i bakgrunden.”

de 10 april finalisterna

Fjärde omgången av fototävlingen Fotografera Ditt Lindesberg på temat Sol & Värme lockade 14 tävlingsbidrag varav tio bilder valdes ut till finalomröstningen. Juryn som valde ut de tio finalbilderna består av representanter för alla medarrangörer: Lindesbergs FotoklubbLindesbergs KonstföreningKultur- & fritidsenhetenKulturskolan Garnalia och ELON Ljud & Bild i Lindesberg. Slutligen fick alla intresserade rösta fram Månadens Bild – den av de tio finalbilderna som bäst beskriver Sol & Värme i Lindesberg. I denna fjärde omröstning deltog 53 personer – varav de flesta röstade på bild nummer 5.

……………………………

BILD 1: Margareta Nordahl (Ingelshyttan)

”Fotointresse sedan unga år, då mer dokumentation, försöker numera fånga en känsla i fotot. Medlem i Lindesbergs fotoklubb sedan 5-6 år. Sol och värme är för mig när vårdagarna blir så varma så att att bina kan komma ut igen och starta den viktiga uppgift de har. Var rädd om Era sälgar och andra viktiga bi-växter.”

……………………………

BILD 2: Staffan Sternberg (Lindesberg)

……………………………

BILD 3: Ninni Badh Grändås (Salaboda)

”Jag ser motiv överallt och det fyller mig med glädje. Fotograferar med telefonen eller min Lumix-kamera.”

……………………………

BILD 4: Rainer Hickisch (Lindesberg)

……………………………

BILD 6: Bo Wennerberg (Lindesberg)

”Har ärvt mitt fotointresse av min far Bertil som var aktiv i Lindesbergs Fotoklubb under 1960- och 70-talen. Fotografin har också blivit en naturlig del i mitt arbete som journalist. Plåtade förr mest med systemkamera, men har på sistone av bekvämlighetsskäl mest använt en liten Canon S120 kompaktkamera eller min vanliga Iphone. Bilden här är tagen med min Iphone i juni 2020 vid naturreservatet Fjärilsstigen i Munkhyttan. Plötsligt landade en liten blåvinge på min hustrus målade tånagel. Den satt kvar oväntat länge och vek upp undersidan av vingarna varför den blå färgen på ovansidan inte syns på bilden. Den sällsynta asknätfjärilen eller väddnätfjärilen som ska finnas i reservatet har vi ännu inte sett, men vi hoppas på bättre tur i sommar. Kanske är det läge att locka med annan kulör på tånaglarna…”

……………………………

BILD 7: Börje Erlandsson

……………………………

BILD 8: Gunnar Nilsson (Lindesberg)

”Konst- och fotointresserad och har fotograferat sedan 20-årsåldern. Bilden tagen från Strandpromenaden i Lindesberg mot kyrkbryggan och med Råsvalen på ingång i solnedgången.”

……………………………

BILD 9: Kjell Gustafsson

”Medlem i Lindesbergs Fotoklubb sedan 1979. Har haft foto som hobby sedan barndomen – fotar allt men med förkärlek för människor! Bilden är på min dotter ute på Lindessjön för några år sen!
Tycker den representerar sommar sol o. glädje!”

……………………………

BILD 10: Okänd 

Temat för femte omgången i fototävlingen: Fotografera Ditt Lindesberg

Vad är det bästa med Lindesberg – en vidsträckt kommun från Kloten i norr till Fellingsbro i söder? Fånga Ditt Lindesberg på bild och skicka in ditt tävlingsbidrag senast 9 maj för att delta i femte omgången av Fotografera Ditt Lindesberg – en fototävling för alla fotointresserade.

Det övergripande temat för fototävlingen Fotografera Ditt Lindesberg är kommunens platsvarumärke Bergslagens själ – under de första omgångarna (januari, februari, mars och april) med olika ledord ur kommunens platsvarumärke. I den femte omgången (maj månad) är temat lite mer fritt tolkande av ”Fotografera Ditt Lindesberg”. Vad betyder Lindesbergs kommun för dig? Och hur vill du fånga kommunens själ i en bild? Lämna in ditt bidrag här. Vinnare av Månadens Bild i maj belönas av Besök Linde AB med ett presentkort för två personer till Relaxen på Badhuset Energikällan i Lindesberg.

Fototävlingen Fotografera Ditt Lindeberg arrangeras av två föreningar (Lindesbergs Fotoklubb och Lindesbergs Konstförening), två kommunala verksamheter (Kultur-& fritidsenheten och Kulturskolan Garnalia) samt ett företag i branschen (Elon Ljud & Bild Lindesberg) med stöd av Lindesbergs kommun (Tillväxtförvaltningen), de kommunala bolagen Besök Linde AB, Linde energi AB och LIBO Lindesbergsbostäder samt nyhetskanalen LindeKultur.