Fina framgångar för Linde FK i årets NärkeBergslagsfoto

Foto: Gunnar Nilsson, vinnarbilden i digitala klassen.

Foto: Gunnar Nilsson, vinnarbilden i digitala klassen.

Gunnar Nilsson tog hem vandringspriset i digitalklassen med bästa bild. I samma klass belade Edita Halas en hedrande 4:e plats totalt. I den klassen deltog totalt 49 fotografer.

I klassen ”Färg påsikt” belade Göran Johansson en 4:e plats och Henrik Andren en 5:e plats bland 43 deltagare. Bäst placerade LFK:are i svartvitt blev Gunnar Nilsson med en 8:e plats bland 40 deltagare.

Juryns kommentar till Gunnars digitala vinnarbild:
”En bild som slår an direkt! Redan vid vår första genomgång av era 98 bilder satte vi denna bild som möjlig vinnare, och det redan innan vi sett alla bilder. Det var en bedömning som höll ända in i mål. Fantastiska färger, fantastisk skärpa och en storslagenhet som gör en andlös. Dessutom pekar alla linjer i bilden in mot mitten, och den lilla bäcken som flyter där. De små människorna i fjärran är pricken över i-et. De visar de storslagna avstånden och människans litenhet i en stor värld. Ett stort grattis till vinnarfotografen! Ps. Vi skulle gärna vilja veta var bilden är tagen. Vi gissar på Island. Ds”

Visst är bilden tagen på Island. Fler bilder från Island kommer att visas på Månadsmötet den 6 april under rubriken ”Tre reste till Island”.
Grattis till framgångarna till alla våra medlemmar som deltog i årets NBF!
 
/Rolf K, ordf i LFK