Yellowstone och trianglar på klubbmötet

okt_2015

Foto: Kjell Gustafsson

Kjell Gustafsson blev månadsmästare i temat ”Triangel” med bilden från Paris ovan. 19 bilder deltog i månadstävlingen. Nästa månads tema är ”Rörelse”. Ladda upp dina bilder här…

Henrik Andrén visade bilder från Yellowstone National Park i USA som han besökt vid ett par tillfällen i tjänsten som forskare vid Grimsö. Området ligger i delstaterna Idaho, Montana och Wyoming intill KlIppiga bergen och är ungefär lika stort som Örebro län. Nationalparken  är världens äldsta och instiftades 1872. Henrik  berättade om landskapet, de varma källorna, den vulkaniska berggrunden och den stora skogsbranden 1988 som ödelade mer än 30% av ytan. Han visade även bilder på och berättade om bland annat bisonoxar, varg och wapiti-hjortar, djurarter som är typiska för Yellowstone. Tack, Henrik, för ett mycket fint program.