Edita blev månadsmästare i temat Porträtt

Foto: Edita Halas

Foto: Edita Halas

Edita Halas blev Månadsmästare i LFK:s februaritävling med temat ”Porträtt” med denna fina bild. Bilden är tagen i Ukraina, den är fint ljussatt med en egenkonstruerad bouncer monterad på en handblixt. Edita deltog med tre bilder och belönades med röster på alla tre. Det var hon ensam om bland deltagarna i tävlingen. Totalt 30 bilder hade laddats upp. Grattis Edita!

Att vara landskapsfotograf innebär att man ska vara utrustad med tålamod att invänta det rätta ljuset, ha känsla för färg och form, vara kunnig i fototeknik och dessutom klara av att bära minst 2o kilo utrustning i ur och skur i skog och mark. Alla dessa egenskaper har Peter Fallberg, som var kvällens gäst. Peter visade fantastiskt fina bilder från Bergslagen, runt Sverige och inte minst från Norge som blivit lite av hans favorit. Peter berättade om tekniken bakom bilderna, naturen och upplevelser i samband med fotograferingen. Ett mycket bra program presenterat av en duktig landskapsfotograf.