Henrik Andrén vann Musiktemat

Foto: Henrik Andrén

Foto: Henrik Andrén

Det blev Henrik Andrén som tog hem Lindesbergs fotoklubbs månadstävling för mars 2017. Temat var ”Musik”.  Henrik tog även hem andraplatsen. Grattis Henrik!
Nästa månadstema är valt av Henrik: Bilder som illustrerar  Lindesbergs kommun”

Kvällens gäst var Göran Karlsson, lokaltidningen Bergslagspostens siste chefredaktör, som berättade om tidningens historia, dess glansperiod och senare nedläggning. Bergslagspostens läsare var alltid mycket trogna sin tidning, men tyvärr minskade intäkter för annonser och civiltryck, vilket i längden tvingande fram en nedläggning. Göran visade bilder från större nyhetshändelser som  Bp bevakat, som t.ex. den stora branden på Kungsgatan/Skolgatan vintern 1970 och Estoniakatastrofen i september 1994. Det blev en hel del frågor om media, pressetik m.m. Stort tack till Göran Karlsson för en intressant kväll!

/Rolf K